Pagini Romanesti

Pagini Românești este cea mai cunoscută și mai veche publicație a comunității românești din Quebec.

Pagini Românești este cea mai cunoscută și mai veche publicație a comunității românești din Quebec. Primul nostru număr a apărut în martie, 2001.

Ziarul a fost fondat de doi ziariști care au emigrat din România în Canada: George Sava, de la România Liberă și Mariela Chiriță, TVR. Ambii sunt absolvenți ai Facultății de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Universitatea Bucureşti.

Pagini Românești s-a remarcat de-a lungul timpului prin ținuta sa morală, promovarea valorilor de dreapta (justiție, liberă inițiativă, dreptul la proprietate privată). A promovat constant și în mod GRATUIT evenimentele românești importante, cum au fost concertele, piesele de teatru, festivalul de film românesc etc, din dorința de a le oferi celor aflați la mii de kilometri de țară, o bucată de acasă. A promovat GRATUIT inițiative lăudabile cum este cazul școlii Junimea Română. Toate acestea s-au făcut cu o pasiune fără margini și cu eforturi pe care majoritatea dintre dumneavoastră nu le bănuiți.

Anul 2015 a marcat și o schimbare: fondatorii ziarului, George Sava și Mariela Chirita au decis să se retragă din motive personale. Ziarul a fost preluat de Viorel Anghel, care a început să lucreze la Pagini Românești în 2007. Un nou site web, mai dinamic și optimizat pentru aparatele mobile a apărut. Ziarul Pagini Românești a beneficiat în mai 2015 de un redesign total, aceasta în condițiile în care era, în presa comunitară românească, oricum lider în ceea ce privește calitatea tiparului și a paginației.

Contact

  • Viorel Anghel
  • contact@paginiromanesti.com
  • 514-680-0506

Website and Details

Written By