Dj Optick

DJ Optick intra in categoria – a man on a mission! A stralucit in ultimii ani pe scena muzicii electronice. Ca artist a  incercat in permanenta sa depaseasca limitele unui tipar impus de un anume stil din muzica dance. Sound-ul marca Optick este “friendly” pentru radio si rupe orice ring de dans, este combinatia perfecta.…

DJ Optick intra in categoria – a man on a mission!

A stralucit in ultimii ani pe scena muzicii electronice. Ca artist a  incercat in permanenta sa depaseasca limitele unui tipar impus de un anume stil din muzica dance. Sound-ul marca Optick este “friendly” pentru radio si rupe orice ring de dans, este combinatia perfecta.

Intrebarea este: Ce anume il face special pe acest personaj?

Sa incercam un raspuns: puterea unui sound care loveste in fiecare piesa, fiecare productie este plina de linii melodice calde, asta inseamna sa fii dedicat stilului in care te manifesti ca artist.

Ca DJ, Optick a fost preferatul publicului in ultimele editii Nights.ro Awards.

Face parte din categoria “usual suspects” la marile evenimente dance, festivaluri, evenimente de club, performand pentru un public de la cateva sute de persoane, pana la cateva zeci de mii de oameni. Probabil cel mai bun punct al lui Optick va ramane “felul” in care mixeaza, un adevarat spectacol cu care si-a castigat imensa popularitate.

Un talent urias trebuie sa se dazlantuie, sa creeze si sa fie implicat; asta a facut si Optick. S-a implicat si in alte proiecte alaturi de producatori din muzica electronica, a continuat turneul Next Level si a fost headliner la cele mai mari evenimente din muzica electronica.

Pentru Bogdan Moldovan aka DJ Optick, anul 1994 a fost acel an, al unei interesante descoperiri personale: isi putea distra prietenii punand muzica sa preferata.

A descoperit si un cuvant nou, perseverenta. A reusit sa ajunga sa se ocupe de warm-up pentru nume ca Tommy Serano si Azzido da Bass, Lee Burridge in Colours Club in 2001, Misja Helsloot  and Marc Van Dale  in cadrul a doua evenimente Amsterdam Zone Party in 2002, James Zabiela si Jan Carbon in La Mania Club in 2002, Satoshi Tomiie in 2002, John Creamer si Lee Burridge in 2003 (Hysteria Parties), Omid 16B in La Motor Club in Mamaia in 2004, Dj Tonka (Liberty Parade 2006), Paul van Dyk, Fatboy Slim, Satoshi Tomiie, Hernan Cattaneo, Nick Curly, Carl Kennedy, Dennis Ruyer, Anthony Collins, Audiojack, Simon Baker si multi multi altii.

In 2004 a fost ales, conform Nights.ro Awards, intre primii 3 DJ romani, iar in urmatorii ani a excelat. DJ Optick a plecat acasa cu trofeele pentru mai multe categorii: Cel Mai Bun DJ, Cea mai buna productie electronica romanesca, Cel mai bun dj set (Liberty Parade). Imnul Liberty Parade 2006, “Feel Good” a intrat in difuzare in “Essential Sellections”, emisiunea realizata de Pete Tong, la BBC Radio 1. Ca release oficial “Feel Good” a fost lansata cu Wasted Youth, Australia si Roton Music Romania.

Se mai spune ca este unul dintre DJ-ii care reuseste sa isi faca publicul sa iubeasca muzica electronica, sa vina in club si sa aprecieze un act de calitate. Aceasta pasiune si “pornire” s-au materializat in “Next Level” un concept cosmopolit de clubbing ale carui beat-uri sunt la fel de relevante azi, cum erau si in ziua in care a fost lansat.

Abundenta de energii si emotii au conferit show-ului Next Level un statut special. De-a lungul timpului, familia “Next Level” s-a extins, au fost descopriti si promovati new comeri sau producatori si DJ deja consacrati.

Incepand cu 2005, Optick s-a apropiat de productia muzicala, cateva remixuri pentru artisti romani ca Miki, Activ sau Voltaj. Datorita succesului obtinut cu cele 2 remixuri facute in colaborare cu Avi pentru trupa Voltaj, “Eu cu mine”, casa de discuri Roton lanseze aceste release-uri pe suport CD si vinil.

A urmat colaborarea cu unul dintre cei mai apreciati producatori romani, Ciprian Lemnaru, alaturi de care a lansat “Maya” (premiera a avut loc la postul de radio Ibiza Global). Productia ocupa locul 2 in topul celor mai bune productii electronice romanesti.

Fiecare dintre productiile lansate a creat valuri de entuziasm in comunitatea electronica, iar cei mai importanti reprezentanti ai industriei de gen, i-au preluat track-urile si le-au inclus in DJ set-urile de club. Posturile de radio au inclus in heavy rotation, mare parte din piesele lui Optick, potentialul de hit al acestora fiind demonstrat de usurinta cu care urcau in chart-uri de specialitate.

Ca DJ, Optick te va coplesi cu tehnicile sale de DJ-ing; te vei trezi in starea aceea, pe care doar un DJ cu tone de potential o poate transmite, iar tu vei acapara ringul de dans de la un capat la celalalt.

“Lumea este cea care ma inspira. Este o binecuvantare sa stiu ca oamenii cauta petreceri underground, ca stiu sa aprecieze mood-ul unei seri in oras, ca inteleg aceea stare de club. Tot ceea ce e in jurul meu, ma ajuta sa-mi creez propriile set-uri.”, crede DJ Optick.

Face muzica pentru a face cunoscuta viziunea lui asupra sound-ului din cluburi. Optick va fi intotdeauna asociat ca fiind cel care a pus in mapa sa de CD-uri dragostea pentru muzica electronica de calitate.

DJ Optick a fost unul dintre favoritii editiei 2010 a premiilor Nights.ro, publicul creditandu-l la mai multe categorii. Optick este cotat printre primii trei DJ-ii din Romania, iar track-urile sale au reusit sa acumuleze punctajul maxim.Vorbim despre un artist care are nevoie fie de o introducere foarte scurta, fie nu are nevoie. Se spune ca un DJ bun este acela care intuieste asteptarile publicului, stie sa isi miste publicul, fiind permanet conectat la mood-ul acestuia. Se pare ca Optick a reusit sa atinga toate aceste criterii, detaliu care l-a plasat in prima liga a DJ-ilor din Romania (locul 2).

In general este greu sa gasesti un echilibru perfect intre a fi un DJ grozav si un producator talentat; insa atunci cand echilibrul este atins inseamna ca te poti numi un artist total. Cea mai buna productie muzicala (electronica) din Romania in 2009 si-a desemnat castigatorii – Optick marcheaza o dubla reusita cu:

01. Vibers feat. Tara Mc Donald – Revolution

02. Optick & Ciprian Lemnaru – Maya (premiera piesei a avut loc pe data de 16 octombrie 2009, in cadrul show-ului radio “IBIZA DANCE”, la Ibiza Global Radio)

Performantele nu se opresc aici; Optick a facut senzatie fie ca e vorba de un gig de club, sau un mare eveniment dance. : la categoria “Cel mai bun set al unui DJ roman”, Optick a plecat acasa cu marele trofeu pentru set-ul de la Liberty Parade 2009.

Probabil cel mai important premiu in cadrul galei Nights.ro a fost cel pentru “Cea mai buna emisiune radio de profil clubbing din Romania in 2009”.

“Next Level” este DJ Optick. Atunci cand decizi sa mergi la un party de club, faci asta pentru ca ai un singur gand – DANS IN EXTAZ; cand reusesti sa transformi doua ore de emisie radio intr-un party total, este clar ca te adresezi unei comunitati de clubberi a caror pasiune este aceiasi – MUZICA ELECTRONICA.

“Next Level” este acel “detaliu” care face diferenta in muzica electronica, de aici si de… pretudindeni.

Written By