Sarbatoarea romanilor la Toronto 2010

Cu dragoste frateasca va trimitem aceasta INVITATIE de a participa impreuna cu noi la cea de a saptea editie a festivalului “Sarbatoarea romanilor la Toronto”, sâmbătă, 11 septembrie 2010

Stimați membri ai Comunității Românești din Toronto,

Cu dragoste frateasca va trimitem aceasta INVITATIE de a participa impreuna cu noi la cea de a saptea editie a festivalului “Sarbatoarea romanilor la Toronto”, sâmbătă, 11 septembrie 2010

Va rugam sa extindeti invitatia si prietenilor dumneavoastra anuntindu-i despre acest eveniment unic de manifestare a tuturor romanilor din Metro Toronto si imprejurimi sub deviza “Unitate in Diversitate”.

Ne-am bucura daca a-ti putea participa ca organizatori sau a sponsoriza Festivalul, asa dupa cum rezulta din rindurile de mai jos.

Va rog sa ne raspunde-ti cit de curind posibil pentru a putea publica decizia dumneavoastra in anunturile viitoare si a putea fi consultati in vederea stabilirii programului, in calitatea pe care o veti alege.

Dorim din nou si anul acesta si Invitam la organizarea festivalului  Comunitatile Bisericesti din Toronto si sud-estul provinciei Ontario, Asociatiile Culturale si Mass-media romaneasca din Toronto.

*

SĂRBĂTOAREA ROMÂNILOR este o manifestare a întregii comunităţi româneşti din zona metropolitană a oraşului Toronto, serbare ce se înscrie în contextul multi-culturalismului ce caracterizează Canada. Evenimentul are ca scop manifestarea unităţii românilor în diversitatea comunităţilor etnice existente în această metropolă. Astfel, se doreşte promovarea societăţii si business-urilor româneşti locale in viaţa canadiană, precum şi prezentarea tradiţiilor şi obiceiurilor noastre strămoşeşti, a religiei şi culturii româneşti, a muzicii şi dansurilor populare tradiţionale, precum şi a preparatelor culinare specifice bucătăriei româneşti. Această manifestare a fost inaugurată din iniţiativa preotului Ioan Bunea în septembrie 2004, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la întemeierea primei comunităţi creştin-ortodoxe româneşti în Toronto, şi anume Biserica Ortodoxă Română “Sfântul Gheorghe”. Sărbătoarea Românilor din Toronto reprezintă prima manifestare de acest gen organizată într-o piaţă publică  din Canada de către comunitatea românească şi a treia ca amploare de pe continentul nord-american, după oraşele Chicago şi New-York.

După succesul primelor ediţii, Biserica “Sfântul Gheorghe” din Toronto, în asentimentul multor români stabiliţi în acest oraş, care doresc ca un astfel de eveniment să fie organizat anual, anunţă organizarea celei de-a saptea ediţii a acestei frumoase manifestări româneşti la MEL LASTMAN SQUARE în ziua de sâmbătă, 11 septembrie 2010,  5100 Yonge St. N Toronto intre orele 11:00 AM – 8:00 PM..

Pentru reuşita acestei manifestări, este nevoie de sprijinul tuturor!

Facem astfel apel la toate parohiile româneşti, la asociaţiile cultural-artistice româneşti, la firmele şi oamenii de afaceri români din Toronto şi împrejurimi, la mijloacele mass-media româneşti din Canada, la toţi românii stabiliţi  în provincia Ontario să susţina material acest eveniment de care sîntem cu toţii mîndri.  Susţinerea financiară se poate realiza prin contribuţii băneşti în calitate de:

– sponsor principal / colaborator – reclamă gratuită  în timpul acestei manifestări – (furnizarea materialelor publicitare precum si folosirea lor în activitaţile de promovare premergatoare manifestării sînt responsabilitatea sponsorului) – cel puţin $1,000 CAD.

– sponsor sau participant cu stand comercial / publicitar propriu (beneficiind şi de menţionarea acestei manifestări – $ 300 CAD.

– susţinător – pentru orice donaţie până la $ 300 CAD.

Toate donatiile primite vor fi folosite numai pentru finantarea acestui eveniment.

Mass-media din Canada, dar şi din România, care doresc sa susţină Sărbatoarea Românilor din Toronto din acest an, prin promovarea gratuită a manifestării, vor beneficia de statutul de parteneri media ai manifestării.

Susţinerea acestei sărbători româneşti se poate face şi prin sponsorizarea diferitelor materiale publicitare cu însemne româneşti: bannere, steguleţe, stickere, insigne. Menţionăm că sponsorizarea materialelor publicitare se va face pe baza unui plan coordonat de către un comitet organizator. Orice iniţiativă  este, de asemenea, binevenită.

Şi în acest an, organizatorii vă pregăteşc un program artistic variat ce va include următoarele:

ROMÂNIA – TRADIŢII ŞI FOLCLOR – spectacol susţinut de artişti români si ansambluri din Canada, USA şi posibil invitaţi din România.

–          muzică populară din toate regiunile ţării;

–          dansuri şi obiceiuri strămoşeşti;

–          muzică corală şi instrumentală;

–          parada costumelor populare;

–          virtuozi ai folclorului românesc.

TOMBOLA FESTIVALULUI

SARBATOAREA ROMÂNILOR – mini-spectacol de muzică şi dans.

Programul artistic va fi însoţit de prezentări de obiecte populare româneşti, a istoriei, religiei şi culturii românilor, imagini turistice din România, în cadrul mini-pavilioanelor expoziţionale (cu vânzare) pregătite de organizaţii şi asociaţii româneşti din Toronto, precum şi de firme / business-uri cu specific românesc ce funcţionează în această metropolă. Pe tot parcursul Sărbătorii Românilor de la MEL LASTMAN SQUARE, cei prezenţi vor putea gusta şi din delicioasele produse culinare româneşti pregătite de către magazinele şi restaurantele româneşti din zona metropolitană a oraşului Toronto.

Pentru toţi cei ce doresc să  afle detalii referitoare la organizarea şi modalităţile de a susţine financiar şi moral SĂRBĂTOAREA ROMÂNILOR în Toronto, va rugăm să contactaţi  pe  reprezentanţii  comitetului  de organizare : Preot  Paroh  Ioan  Bunea  la 905-770-8529; ibunea@rogers.com) pentru informatii generale, domnul DORU DEBOVEANU la 416-499-1516, domnul IOAN HABA 905-303-5125 pentru program si sponsorizarea evenimentului.

Cu voia Dumneavoastră, vă vom informa periodic despre programul acestei manifestări, aducându-vă  la cunoştiinţă participanţii, artiştii, precum şi sponsorii festivalului.

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG PE TOŢI!

Cu deosebit respect,

Archpriest Ioan Bunea

Written By