Sarbatoarea Romanilor la Toronto editia a 9-a

Va INVITAM sa participati impreuna cu noi la cea de a noua editie a traditionalului festival “Sarbatoarea romanilor la Toronto”, sâmbata, 8 septembrie, 2012 la MEL LASTMAN SQUARE, 5100 Yonge Street. N., Toronto, intre orele 11:00 AM – 9:00 PM.

Stimati membri ai Comunitatii Romanesti,

Va INVITAM sa participati impreuna cu noi la cea de a noua editie a traditionalului festival “Sarbatoarea romanilor la Toronto”, sâmbata, 8 septembrie, 2012 la MEL LASTMAN SQUARE, 5100 Yonge Street. N., Toronto, intre orele 11:00 AM – 9:00 PM.

Va rugam sa extindeti invitatia si prietenilor dumneavoastra, anuntindu-i despre acest eveniment unic de manifestare a tuturor romanilor din Metro Toronto si imprejurimi sub deviza “Unitate in Diversitate”.

Pentru reusita acestei manifestari este nevoie de sprijinul tuturor si speram ca de data aceasta sa participati la Festival impreuna cu toti romanii.

Scopul acestei manifestari este, ca cel putin odata pe an, toate organizatiile romanesti sa se manifeste impreuna, in unitate, pentru a se face cunoscute societatii romano-canadiene.

Festivalul nu este o manifestare sau activitate a Bisericii Sf. Gheorghe din Toronto, ci a tuturor organizatiilor si comunitatilor romanesti din sudul provinciei Ontario. Biserica Sf. Gheorghe este doar initiatoarea si sponsorul / organizatorul principal de pana acum al acestui Festival de care beneficiaza numai populatia romaneasca facandu-se cunoscuta societatii canadiene. Ne vom bucura daca vom primi ajutor si din partea dumneavoastra.

Pentru reusita acestei manifestari este nevoie de sprijinul tuturor!

Facem astfel apel la toate parohiile românesti, la asociatiile cultural-artistice românesti, la firmele si oamenii de afaceri români din Toronto si împrejurimi, la mijloacele mass-media românesti din Canada, la toti românii stabiliti în provincia Ontario sa sustina material acest eveniment de care suntem cu totii mandri. Sustinerea financiara se poate realiza prin contributii banesti în calitate de:

 • sponsor principal / collaborator / organizator
 • reclama gratuita în timpul acestei manifestari (furnizarea materialelor publicitare precum si folosirea lor în activitatile de promovare premergatoare manifestarii sunt responsabilitatea sponsorului) $1,000 – $ 2 000
 • sponsor din partea unei comunitati/parohii-$ 1000.00
 • sponsor din partea unei misiuni bisericesti -$ 500.00
 • sponsor si participant commercial /magazine $ 500.00
 • sponsor cu stand comercial / publicitar propriu – $ 300
 • sustinator – pentru orice donatie

Trimiteti CEC-ul dumneavoastra pe adresa: St. George Romanian Orthodox Church, 247 Rosethorn Ave., M6M 3K9, Toronto, Ontario, adresindu-l astfel: “Pay to: St. George Romanian Orthodox Church” pentru ”Romanian Festival 2012”.

Toate donatiile primite vor fi folosite numai pentru finantarea acestui eveniment si veti primi chitanta pentru income tax.

Mijloacele mass-media din Canada, dar si din România, care doresc sa sustina Sarbatoarea Românilor din Toronto din acest an, prin promovarea gratuita a manifestarii, vor beneficia de statutul de parteneri media ai manifestarii.

Si în acest an, organizatorii va pregatesc un program artistic variat ce va include urmatoarele:

 1. ROMÂNIA – TRADITII SI FOLCLOR – spectacol sustinut de artisti români si ansambluri din Canada, USA si, posibil, invitati din România.
  •  muzica populara din toate regiunile tarii
  •  dansuri si obiceiuri stramosesti
  • muzica corala si instrumentala
  • parada costumelor populare
  • virtuozi ai folclorului românesc
  • muzica usoara
 2. TOMBOLA FESTIVALULUI
 3. SARBATOAREA ROMÂNILOR spectacol de muzica si dans

Programul artistic va fi însotit de prezentari de obiecte populare românesti, a istoriei, religiei si culturii românilor, imagini turistice din România, în cadrul mini-pavilioanelor expozitionale (cu vânzare) pregatite de organizatii si asociatii românesti din Toronto, precum si de firme / business-uri cu specific românesc ce functioneaza în aceasta metropola. Pe tot parcursul Sarbatorii Românilor de la MEL LASTMAN SQUARE cei prezenti vor putea gusta si din delicioasele produse culinare românesti pregatite de catre magazinele si restaurantele românesti din zona metropolitana a orasului Toronto.

Pentru toti cei ce doresc sa afle detalii referitoare la organizarea si modalitatile de a sustine financiar si moral SARBATOAREA ROMÂNILOR în Toronto, va rugam sa contactati pe reprezentantii comitetului de organizare :

 • Preot Paroh IOAN BUNEA la 905-770-8529; ( ibunea@rogers.com)
 • domnul CRISTIAN ZAMRII la 416-590-0612 ( dupa ora 6:30 PM )
 • domnul IOAN HABA la 905-303-5125 ( dupa ora 6:30 PM )
 • doamna ELIZA GHINEA la 416-590-0612 ( dupa ora 6:30 PM )

Cu voia Dumneavoastra, va vom informa periodic despre programul acestei manifestari, aducându-va la cunostiinta participantii, artistii, precum si sponsorii festivalului.

VA ASTEPTAM CU DRAG PE TOTI!

Preot Ioan Bunea
In numele Comitetului de Organizare
Biserica Sf. Gheorghe – Toronto

Written By