Sarbatoarea Romanilor la Toronto editia a 10-a

An outdoor concert with artists from Canada, United States and Romania. Exhibits and food with traditional Romanian cuisine for the family. Come celebrate the10th edition!

Invitatie adresata tuturor romanilor,

Va invitam sa participati impreuna cu noi la cea de a zecea editie a traditionalului festival “Sarbatoarea romanilor la Toronto”, sambata, 7 septembrie, 2013 la MEL LASTMAN SQUARE, 5100 Yonge Street, Toronto, intre orele 12:00 – 9:00 PM.

Romanian Festival / Sarbatoarea Romanilor la Toronto editia a 10-a
Saturday, September 7, 2013

Mel Lastman Square
5100 Yonge Street, Toronto @ 11am-8pm

Va rugam sa extindeti invitatia si prietenilor dumneavoastra, anuntindu-i despre acest eveniment unic de manifestare a tuturor romanilor din Metro Toronto si imprejurimi sub deviza “Unitate in Diversitate”. Pentru reuşita acestei manifestări este nevoie de sprijinul tuturor si speram ca si de data aceasta sa participati la Festival impreuna cu toti romanii.

Scopul acestei manifestari este, ca cel putin odata pe an, toate organizatiile romanesti sa se manifeste impreuna, in unitate, pentru a se face cunoscute societatii romano-canadiene.

Festivalul nu este o manifestare sau activitate numai a Bisericii Sf. Gheorghe din Toronto, ci a tuturor organizatiilor si comunitatilor romanesti din sudul provinciei Ontario. Biserica Sf. Gheorghe este doar initiatoarea si sponsorul / organizatorul principal de pana acum al acestui Festival de care beneficiaza intreaga populatie romaneasca facandu-se cunoscuta societatii canadiene. Toate donatiie se folosesc numai pentru organizarea acestui eveniment. Vom fi bucurosi sa participati si sa primim ajutor si din partea dumneavoastra.

Pentru reuşita acestei manifestări este nevoie de sprijinul tuturor!

Facem astfel apel la toate parohiile româneşti, la asociaţiile cultural-artistice româneşti, la firmele şi oamenii de afaceri români din Toronto şi împrejurimi, la mijloacele mass-media româneşti din Canada, la toţi românii stabiliţi în provincia Ontario să susţina material acest eveniment de care suntem cu toţii mandri. Susţinerea financiară se poate realiza prin contribuţii băneşti în calitate de:

 • sponsor principal / colaborator / organizator – reclamă gratuită în timpul acestei manifestări (furnizarea materialelor publicitare precum si folosirea lor în activitaţile de promovare premergatoare manifestării sunt responsabilitatea sponsorului) $1,000 – $ 2,000
 • sponsor din partea unei comunitati/parohii- $ 1,000
 • sponsor din partea unei misiuni bisericesti – $ 500
 • sponsor si participant commercial /magazine- $ 500
 • sponsor cu stand comercial / publicitar propriu $ 300
 • susţinător – pentru orice donaţie

Trimiteti CEC-ul dumneavoastra pe adresa: St. George Romanian Orthodox Church, 247 Rosethorn Ave., M6M 3K9, Toronto, Ontario, adresindu-l astfel: “Pay to: St. George Romanian Orthodox Church” pentru ”Romanian Festival 2013”.

Toate donatiile primite vor fi folosite numai pentru finantarea acestui eveniment.

Mijloacele mass-media din Canada, dar şi din România, care doresc sa susţină Sărbatoarea Românilor din Toronto din acest an, prin promovarea gratuită a manifestării, vor beneficia de statutul de parteneri media ai manifestării.

Şi în acest an, organizatorii vă pregătesc un program artistic variat ce va include următoarele:

 1. ROMÂNIA – TRADIŢII ŞI FOLCLOR – spectacol susţinut de artişti români si ansambluri din Canada, USA şi, posibil, invitaţi din România.
  • muzică populară din toate regiunile ţării
  • dansuri şi obiceiuri strămoşeşti
  • muzică corală şi instrumentală
  • parada costumelor populare
  • virtuozi ai folclorului românesc
  • muzica usoara
 2. TOMBOLA FESTIVALULUI
 3. SARBATOAREA ROMÂNILOR spectacol de muzică şi dans

Programul artistic va fi însoţit de prezentări de obiecte populare româneşti, a istoriei, religiei şi culturii românilor, imagini turistice din România în cadrul mini-pavilioanelor expoziţionale (cu vânzare) pregătite de organizaţii şi asociaţii româneşti din Toronto, precum şi de firme / business-uri cu specific românesc ce funcţionează în această metropolă. Pe tot parcursul Sărbătorii Românilor de la MEL LASTMAN SQUARE cei prezenţi vor putea gusta şi din delicioasele produse culinare româneşti pregătite de către magazinele şi restaurantele româneşti din zona metropolitană a oraşului Toronto.

Pentru toţi cei ce doresc să afle detalii referitoare la organizarea şi modalităţile de a susţine financiar şi moral SĂRBĂTOAREA ROMÂNILOR în Toronto, va rugăm să contactaţi pe reprezentanţii comitetului de organizare:

 • Preot Paroh IOAN BUNEA la 905-770-8529; ( ibunea@rogers.com)
 • domnul CRISTIAN ZAMRII la 416-590-0612 ( dupa ora 6:30 PM )
 • domnul IOAN HABA la 905-303-5125 ( dupa ora 6:30 PM )
 • doamna ELIZA GHINEA la 416-590-0612 ( dupa ora 6:30 PM )

Cu voia Dumneavoastră, vă vom informa periodic despre programul acestei manifestări, aducându-vă la cunoştiinţă participanţii, artiştii, precum şi sponsorii festivalului.

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG PE TOŢI!

Preot Ioan Bunea
In numele Comitetului de Organizare
Biserica Sf. Gheorghe – Toronto

Sarbatoarea_Romanilor_2013

Written By