Noi 18 – Podu si Nunta Muta cu Horatiu Malaele (Toronto)

Horatiu Malaele in comedia PODU’, de Paul Ioachim, un spectacol extraordinar de Horatiu Malaele, impreuna cu George Ivascu si Meda Victor la Centrul Cultural Japonez – Sala Kobayashi, vineri 18 noiembrie 2011 ora 20.00.

“PODU’ este o piesa unicat cu o tema nemaiauzită. Marilor noştri nihilişti, celor care condamnă dezastrul vieţii şi neşansa naşterii, Paul Ioachim le propune această soluţie de compromis: supravieţuirea prin actul sinuciderii. Să văd un asemenea spectacol aş risipi oricând ceva din “picul” vieţii.” Un supravieţuitor, HORAŢIU MĂLĂELE

UN REGAL ACTORICESC:
HORAŢIU MĂLĂELE ŞI GEORGE IVAŞCU
ÎNTR-O ADMIRABILĂ CREAŢIE A SITUAŢIILOR COMICE

Orice “sinucidere” şi orice abdicare e un pas spre un nou început. Trei destine, trei poveşti de viaţă, trei tipologii umane etern valabile îşi dau mâna, de fapt, pentru a o lua de la capăt.

Teatrul METROPOLIS vă dă întâlnire pe un Pod al situaţiilor limită în viaţă, unde îi veţi întâlni pe Horaţiu MĂLĂELE şi George IVAŞCU, într-o farsă a existenţei absurde, a deriziunii în faţa propriilor neputinţe.

Cu imens umor, Un Neînţeles, Un Indrăgostit şi o Artistă vor sta la coadă în faţa morţii, vă vor dezvălui fără milă, în cheie caricaturală, propriile drame, tocmai pentru a descoperi Viaţa. Iubirea, faima, absolutul… trei laitmotive, sau trei constante ale existenţei noastre, ne pun la încercare pofta de râs, timp de o oră, într-o satiră nemiloasă la adresa caracterelor umane.

Nunta Muta

Un film despre cat de absurda poate fi istoria si cum destine individuale pot fi distruse de cecitatea colectiva, despre cum cea mai plina de viata comedie poate degenera in tragedie. Astfel, o echipa de jurnalisti merge intr-un oras izolat sa filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul e populat doar de femei in varsta. Primarul le povesteste intamplarea care a avut loc in primavara lui 1953 cand Mara si Iancu au decis sa se casatoreasca. Nunta a fost planificata pe 5 martie. In mijlocul ceremoniei, moartea lui Stalin se anunta.

Nunta Muta este bazat pe o intamplare adevarata, petrecuta intr-un sat romanesc, in anul 1953, al carei punct central e o nunta cu urmari tragice. La acest eveniment participa cateva zeci de oameni, cand primarul satului, impreuna cu comandantul regimentului de tancuri, anunta moartea lui Stalin si declararea doliu international de sapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nuntii, pentru ca el nu vrea ca toate mancarurile sa i se strice, nu vrea sa se intoarca din drum, si nici sa-si trimita invitatii acasa. Lui ii vine ideea de a “captusi” aceasta nunta si de a o muta in interiorul casei, pe care o “zideste” bine de tot cu scanduri la geamuri, ca sa nu se produca prea mult zgomot. Pe masura ce invitatii beau si se simt bine, ei uita de juramantul de tacere pe care l-au facut, moment in care “nunta muta” devine o “nunta galagioasa”, o adevarata petrecere in toata regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intra in casa, toti barbatii sunt deportati, iar mireasa isi revede sotul abea peste 13 ani, cand este eliberat, si doreste sa se intoarca acasa sa moara in pace.

COMBO SPECIAL
Podu si Nunta Muta + Colinde cu Ducu Bertzi $70.00

Cumpara Bilet – http://www.cumparabilet.com

Biletele comandate on-line se vor putea ridica de la sala in ziua evenimentului cu o ora inainte de inceperea evenimentului pe baza numelui celui care a facut comanda. Pentru biletele cumparate on-line este garantat locul in sala si intrarea la eveniment. Intrarea generala este limitata de numarul de locuri in sala.

 

Written By