Events in KW & Area

Expozitie de arta – Isabella Stefanescu si Ortansa Moraru (Kitchener)

Homer Watson House & Gallery are plăcerea de a vă invita să vizitaţi Expoziţia de Toamnă, în cadrul căreia îşi expun lucrările două artiste de origine română, Isabella Stefanescu (www.isabella-stefanescu.com) din Waterloo şi Ortansa Moraru (www.ortansa.com) din Toronto.

Expozitie: 3 septembrie – 6 noiembrie, 2011
Intalnire cu artistii: Sambata, 1 octombrie, 2011, orele 13:00 – 15:00

Isabella a venit de la o vârstă fragedă în Canada şi şi-a croit un drum propriu şi bine definit ca artist. Ea expune o serie de peisaje inspirate de locurile în care trăim, regiunea Waterloo, cu drumuri, păduri, cimitire, poduri, turnuri şi râuri (foto stânga). Lucrările ei sunt în general de mici dimensiuni, foarte bine lucrate, foarte fine, dar şi cu o forţă expresivă deosebită. În contrast cu acestea, ea expune şi o lucrare de foarte mari dimensiuni, un turn de pază, ceea ce crează un contrast deosebit în spaţiul de expunere. Tehnica este în ulei pe pânză sau pe carton şi mijloacele artistice sunt extraordinare.

Ortansa s-a specializat în gravură, litografie şi linografie, şi expune ambele tehnici împreună cu desene în pastel. Expoziţia este realizată în special în alb şi negru, cu câteva accente de culoare în anumite piese. Este o expoziţie de mare forţă, cu simboluri puternice inspirate de spiritualitatea românească. Avem cuiburi şi rădăcini, elemente care crează un univers spiritual unic şi de mare forţă.

Expoziţia are deschiderea Duminică, 11 Septembrie 2011 între 2:00-4:00 pm şi va fi deschisă până Duminică 6 Noiembrie. Vom avea deasemenea o întâlnire cu artiştii pe data de 1 Octombrie între 1:00-3:00 pm în cadrul căreia se vor demonstra tehnici şi puteţi adresa întrebări.

Vă aşteptăm cu drag la ambele evenimente, care sunt gratuite, la Homer Watson House & Gallery (www.homerwatson.on.ca), 1754 Old Mill Road în Kitchener.

Sandu Sindile
Curator

location: Homer Watson House & Gallery
address: 1754 Old Mill Rd, Kitchener, ON N2P 1H8, Canada
Filed under: Events in KW & Area

by

Ceva Romanesc is a curated guide to the Romanian-Canadian community covering events, businesses, the people, cultural and lifestyle trends. We are always looking for contributors. Get in touch if you would like to join our team!