Colinde cu Ducu Bertzi si Mihai Nenita (Toronto)

Concert extraordinar de colinde cu Ducu Bertzi, impreuna cu Mihai Nenita (vioara) la Centrul Cultural Japonez – Sala Kobayashi, pe 04 decembrie 2011 ora 18.00.

Gradinita, scoala generala, liceul – „Dragos Voda” si scoala de muzica le-a facut in orasul natal. Dupa liceu a fost luat in armata un an si patru luni, la Someseni (Cluj). Din 1976 intra la Facultatea de Mecanica Fina Bucuresti-subingineri. In 1979 la repartitie alege Masini Unelte Bucuresti .

Dupa 1990 paraseste fabrica si se angajeaza la Curierul national ca director de PR.

Din 1992 isi face propria firma de PR si Publicitate impreuna cu Constantin Dragomir. Din 1995 decide sa se ocupe numai de muzica si de realizarea de emisiuni radiofonice. In palmaresul sau figureaza emisiunile de muzica folk: „Pe cine si cite carari”, „Spiritul Libertatii” (Radio Bucuresti). Din 1997 pina in prezent, alaturi de Mihai Cosmin Popescu, realizeaza la Radio Romania Actualitati emisiunea „Omul cu chitara”, una dintre cele mai audiate emisiuni. Iar din 2005, la Radio Bucuresti, realizeaza „Clubul de joi seara”, impreuna cu Maria Gheorghiu.

Inceputurile muzicale se regasesc in concertele obligatorii care trebuiau sustinute la Scoala de muzica-vioara. In 1969, la doar 14 ani, isi infiinteaza prima trupa de rock – Express 69. Numele de „Express” vine de la emisiunea realizata pe atunci de Cornel Chiriac. In liceu schimba componenta trupei si noua formula se va numi „Mi bemol rock”. Numele trupei e decis de componenta ei. Trupa cinta la toate serile liceului, timp de trei ani. Din `73 Ducu se apuca de folk si cistiga si primul premiu la un festival de muzica si poezie – o valiza.

Debutul pe o scena de prestigiu a avut loc in mai 1976 in cadrul unui spectacol al Cenaclului Flacara. Piesa cintata a fost „Tara de pripas”.

Din toamna lui 1976, cinta la Casa de Cultura a Studentilor. In paralel cinta in caminele studentesti alaturi de alti colegi intr-un mini cenaclu („Miraj”) extrem de apreciat in mediul studentesc. Ii cunoaste pe cei din grupul SONG si, din 1977, este prezent in cel mai in voga grup al momentului condus de Ioan Luchian Mihalea.Va cinta in SONG pina in 1981. Numeroasele repetitii, concerte aparitii TV alaturi de grup il vor ajuta enorm in exprimarea si prezenta artistica ulterioara.

Consacrarea in echipa Cenaclui Flacara vine la 20 octombrie 1979, pe scena Teatrului Ion Creanga. Piesa pe care a cintat-o in seara aceea a fost „Cind s-o-mpartit norocu”. La nici o luna de cind a interpretat-o, piesa care i-a adus noroc lui Ducu a fost inregistrata la radio, raminand si azi una dintre piesele de referinta ale lui Ducu.

Din 1985, dupa desfiintarea Cenaclului, Ducu inregistreaza piese noi care vor deveni slagare: „Si de-ar fi”, „Trece dorul”, „Floare de colt”, „Focul vinat”.

In peste 30 de ani de activitate a sustinut peste 4000 de spectacole si intimplari artistice – numai cu Cenaclu a sustinut peste 1300 de spectacole. Dupa ce a cintat in aproape fiecare colt al Romaniei, din `98 incep turneele si in strainatate: Franta (Montpellier, Sete, Paris, Marsilia), Belgia (Bruxelles), Germania (Koln, Dusseldorf, Hanovra, Saltzgiter, Frankfurt, Aachen, Gumersbach) Austria (Graz, Viena), Ungaria (Szeghed, Gyula), Italia (Roma, Milano, Torino, Viterbo), Spania (Madrid, Alcala de Henares, Barcelona), Marea Britanie (Londra), Tunisia (Tunis, Bizerte), Maroc (Rabat), Israel (Ierusalim, Tel Aviv, Haifa), SUA (New York, Washington, Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Miami, Portland, Seatle, Detroit, Dallas) .Canada (Toronto, Montreal, Otawa, Windsor.Kitchener, Calgary, Edmonton, Vancouver), Irlanda (Dublin), Moldova (Balti, Chisinau, Floresti), Ucraina (Cernauti), Grecia (Salonic), Cipru (Nicosia).

Prima jumatate de album este inregistrat la Electrecord in 1987 pe disc de vinil. Dupa 1990 apare de diferite casete audio-compilatii de Craciun. Primul album de autor in format caseta audio si CD este lansat in 1997 – „Dor de duca” (Intercont Music) si, in 1998, Revista Actualitatea Muzicala il desemneaza drept „Cel mai popular si bine vindut album”.

In 2000 lanseaza doua materiale discografice: „Sufletul meu” (Intercont Music) si albumul de colinde si cintece de iarna „Poveste de iarna” (Intercont Music) .

„Cintece din Maramures” (Cat Music) este lansat in 2004. Urmeaza „Seara de Craciun” (Intercont Music) – in 2005 si „Best of `06” (Intercont Music) – in 2006.

Din noiembrie 2003 realizeaza proiectul „Ducu Bertzi si invitatii sai”. In cadrul acestuia, alaturi de Florian Pittis, Marius Batu, Mihai Nenita realizeaza o serie de spectacole la Teatrul Nottara, ulterior urmind peste 50 de spectacole in tara si in strainatate. Proiectul are si o latura maramureseana in care i se alatura Vlady Cnejevici si trupa de dans „The Sky”. In aprilie 2006 proiectul este prezentat la TNB-Sala Atelier intr-un spectacol jucat cu casa inchisa. O parte din concert se regaseste pe CD-ul lansat de Roton, ”Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” in aprilie 2009. Concertul integral va aparea in toamna lui 2009, in format DVD.

COMBO SPECIAL
Podu si Nunta Muta + Colinde cu Ducu Bertzi $70.00

Cumpara Bilet – http://www.cumparabilet.com

Biletele comandate on-line se vor putea ridica de la sala in ziua evenimentului cu o ora inainte de inceperea evenimentului pe baza numelui celui care a facut comanda. Pentru biletele cumparate on-line este garantat locul in sala si intrarea la eveniment. Intrarea generala este limitata de numarul de locuri in sala.

Written By