Events in Toronto & Area

#Christmas – Stefan Hrusca @ Our Lady Of Perpetual Church, Toronto | DEC 24

Concert de colinde cu Stefan Hrusca si lansarea albumului de colinde “LERUI… SI IARA LER”, cel de-al doilea volum de selectie al artistului. Lansarea de disc – cu poze si autografe – va avea loc dupa concert, in sala sociala a bisericii.

Colindele romanilor fac parte din fondul cel mai secret al tezaurului spiritual universal, fiind dovezile vii ale stravechimii noastre crestine. In sunet de cantec intra si ies colindatorii din casele romanilor, facandu-i pe acestia sa se simta mai buni, mai bogati, mai sanatosi, mai darnici.

Chiar daca in ultimul timp multi alti prestigiosi cantareti romani au scos discuri si casete cu colinde, doar Stefan Hrusca ramane, in acceptia ascultatorilor, “Numitorul comun” al colindelor romanesti. El, si nimeni altul, a tinut aprinsa in inima noastra lumina de candela a colindelor. Si tot el, prin colindele sale, ca nimeni altul, izbuteste sa ne adune pe toti si sa ne faca sa simtim ca, indiferent unde ne-am afla, suntem trup si suflet ai acestui pamant, cum suntem cu trup si suflet ai credintei crestine.

Intraductibile din pricina unor structuri lexicale arhaice, colindele romanilor sunt ca niste minuni de aur prea adanc ascunse sub colbul vremurilor, minuni pe care, in afara specialistilor impatimiti, prea putini mai au prilejul sa le atinga intr-o lume si intr-o vreme apartinand civilizatiei tehniciste. >>

(George Tarnea)

Stefan Hrusca – Concert de Colinde si lansarea albumului de colinde “Lerui… Si Iara Ler”
Marti, 24 decembrie, 2013 la orele 19:30

Our Lady Of Perpetual Church
78 Clifton Rd, Toronto (Saint Clair & Mount Pleasant)

Bilete

Va rugam sa notati ca biletele vor putea fi ridicate cu o ora inainte de inceperea concertului, la intrare. In acest scop, va rugam sa aveti la dumneavoastra o copie a transactiei Paypal. Multumim anticipat.

Colinde-Hrusca-20131224-Toronto

Filed under: Events in Toronto & Area

by

Ceva Romanesc is a curated guide to the Romanian-Canadian community covering events, businesses, the people, cultural and lifestyle trends. We are always looking for contributors. Get in touch if you would like to join our team!