Doi pe-o banca de Aleksandr Ghelman @ Toronto | APR 27

Spectacolul de comedie DOI PE-O BANCA de Aleksandr Ghelman cu Tania Filip si Florin Zamfirescu la Toronto pe 27 aprilie.

Spectacolul de comedie DOI PE-O BANCA de Aleksandr Ghelman cu Tania Filip si Florin Zamfirescu la Toronto pe 27 aprilie. O poveste emotionanta in care adevarurile se dezvaluie greu, dureros, cu intensitate, si doi mari actori ai scenei romanesti.

Intr-un parc, pe o banca este piesa unor tensiuni ascunse, aparent echilibrate. Confruntarile dintre EL si EA sunt mai putin transante, mai putn dure, decât cele din alte piese ale lui Ghelman. Urmarim, în fond, un joc al mastilor, o succesiune de confesiuni, care echivaleaza cu încercarea celor doua personaje de a crea porti durabile care sa-i lege, de a comunica efectiv. Piesa este un love story original, despre doi oameni ale caror destine se intersecteaza într-un parc, pe o banca, aparent din întamplare. Dar, cate astfel de intamplari amuzante, chiar ridicole, nu capata pentru noi, adesea, chipul Destinului?

– Josif Herlo

Mihai Bendeac declară că: “Este un spectacol al redescoperirii de sine. Nu este o comedie, aşa cum poate s-ar fi aşteptat mulţi, este un spectacol care invită la meditaţie şi redescoperire de sine. În special doamnele vor fi cele care se vor regăsi în piesă şi cărora, probabil, acest spectacol le va da un prilej de introspecţie. ”

“Doi pe o bancă” este un text clasic, fără să fie vechi, modern, fără să fie vulgar. Aș scrie, chiar riscând să par pretențios, că avem de-a face cu o adevărată anatomie a singurătății. Un bărbat și o femeie, la lăsarea întunericului, într-un parc. Doi oameni care se închid în colivia acestei iluzii: că iubirea mai este, totuși, posibilă, și dincolo de primele mariaje ratate. E clar că niciunul nu vrea să plece de pe banca aceea, care închide în ea, ca într-o spațiu miraculos, un timp al posibilităților, în care se poate, ușor, visa la fericire. Și nu asta facem, de fapt, toți, fie și din când în când? El este, desigur, între vârste, libidinos, jalnic, întrupând tot răul pe care îl poate face un om care pleacă de acasă pentru alte și alte femei. Ea nu are discernământ, pișă mult ochii, după cum i se și reproșează, e suspicioasă, excesivă, când nu e de-a dreptul naivă. Iar amândoi sunt speriați, și au dreptate să fie: nimic nu e mai teribil decât singurătatea în această lume înnebunită, în această civilizație a divorțurilor, în acest postapocalips care ne-a adus destrămarea a tot ce construise omul mai bun în mileniile dinainte: ideea, ba chiar destinul, unei familii. Cumplită cădere!

– Andrei Crăciun

Doi pe-o banca de Aleksandr Ghelman
Duminica, 27 aprilie 2014, ora 18:00

Japanese Canadian Cultural Centre
6 Garamond Court, Toronto

Bilete

Organizator

associationrocade-20140427-doipeobanca_Toronto

Written By